Polikliniken

Då får du träffa en av våra fem veterinärer och självklart får du fortsätta hos samma veterinär om du så önskar. Ungefär som att välja en husdoktor fast för ditt djur.

Ibland behöver ditt djur kanske inte träffa veterinär. Våra djursjukskötare hjälper till med bl.a. kloklippning och - om du vill - de årliga vaccinationerna.

Hudmottagning:

Klåda och hudproblem är mycket vanliga hos både hundar och katter. Det kan vara ett riktigt detektivjobb att hitta orsaken och sen sätta in rätt individuell behandling. Det finns många hudåkommor som dels kan vara svåra att upptäcka och dels svåra att behandla.

Vår hudveterinär Johanna Andersson har många års erfarenhet inom dermatologi och är väldigt duktig på att utreda djur med diverse allergier och hudproblem. 

Om din hund har atopi (allergi mot något i miljön tex dammkvalster eller pollen) så kan vi skicka blodprov för analys för att se vad din hund reagerar mot och då påbörja något som heter hyposensibilisering,  anpassat efter din hunds allergier.

Vi utreder även parasitsjukdomar, hormonrubbningar (tex hypotyreos dvs nedsatt produktion av sköldkörtelhormon), foderallergier, seborée(mjälleksem), alopecier(håravfall), demodex (hårsäckskvalster), rävskabb och mycket mer.

Vi får remisser från hela Skåne. Så om ditt djur har hudproblem eller allergier kan du känna dig trygg när du bokar tid hos Johanna.