Veterinärer

Johanna Andersson  Johannas specialområden är dermatologi (hudsjukdomar) och internmedicin. Johanna Andersson tog sin veterinärexamen 1985. De första två åren vikarierade hon som distriktsveterinär och klinikveterinär. Under åren 1987-2008 har hon arbetat som klinikveterinär på Djursjukhuset i Malmö, i huvudsak som hudveterinär. Hon har deltagit vid en lång rad kongresser världen över, med tyngdpunkt på hudsjukdomar och är medlem i Skinnklubben

Johanna Andersson

Johannas specialområden är dermatologi (hudsjukdomar) och internmedicin.

Johanna Andersson tog sin veterinärexamen 1985. De första två åren vikarierade hon som distriktsveterinär och klinikveterinär. Under åren 1987-2008 har hon arbetat som klinikveterinär på Djursjukhuset i Malmö, i huvudsak som hudveterinär.

Hon har deltagit vid en lång rad kongresser världen över, med tyngdpunkt på hudsjukdomar och är medlem i Skinnklubben

Ronni Steinnagel  Ronnis specialområde är internmedicin, tänder och de mindre sällskapsdjuren så som kaniner, hamster och marsvin. Ronni Steinnagel tog sin veterinärexamen 1999. Hon arbetade som klinikveterinär på Helsingsborgs djursjukhus 1999 och på Djursjukhuset i Malmö 2000-2008. Hon var främst verksam på poliklinikavdelningen och vårdavdelningen, där hon gjorde medicinska utredningar. Hon har deltagit vid flertalet internationella konferenser och kurser, på senare tid med allt större fokus på munhåla och tänder.

Ronni Steinnagel

Ronnis specialområde är internmedicin, tänder och de mindre sällskapsdjuren så som kaniner, hamster och marsvin.

Ronni Steinnagel tog sin veterinärexamen 1999. Hon arbetade som klinikveterinär på Helsingsborgs djursjukhus 1999 och på Djursjukhuset i Malmö 2000-2008. Hon var främst verksam på poliklinikavdelningen och vårdavdelningen, där hon gjorde medicinska utredningar. Hon har deltagit vid flertalet internationella konferenser och kurser, på senare tid med allt större fokus på munhåla och tänder.

Malene Mörk  Malenes specialområden är ultraljudsdiagnostik, kardiologi (hjärtsjukdomar) och internmedicin. Malene Mørk tog sin veterinärexamen 2000 (dansk dyrlæge) och arbetade under åren 2000-2008 på Djursjukhuset i Malmö, där hon byggde upp avdelningen för Ultraljud. Hon har auskulterat hos flera ultraljudsspecialister samt närvarat vid konferenser i Orlando, Birmingham och Bern.

Malene Mörk

Malenes specialområden är ultraljudsdiagnostik, kardiologi (hjärtsjukdomar) och internmedicin.

Malene Mørk tog sin veterinärexamen 2000 (dansk dyrlæge) och arbetade under åren 2000-2008 på Djursjukhuset i Malmö, där hon byggde upp avdelningen för Ultraljud.

Hon har auskulterat hos flera ultraljudsspecialister samt närvarat vid konferenser i Orlando, Birmingham och Bern.

Mette Deichmann  Mette började hos oss 2019 och har specialintresse inom kirurgi och speciellt ortopedikirurgi. Mette utför artroskopi, ledkirurgi, frakturbehandling och hältdiagnostik. Hon deltar regelbundet i internationella kurser och konferenser inom kirurgi.  Mette tog sin veterinärexamen i Köpenhamn 2001 och är svensk speciallist i hunden och kattens sjukdomar. Under åren 2001-2012 jobbade Mette på Djursjukhuset i Malmö och efterföljande har hon jobbat på Öresunds Veterinärklinik Malmö.

Mette Deichmann

Mette började hos oss 2019 och har specialintresse inom kirurgi och speciellt ortopedikirurgi. Mette utför artroskopi, ledkirurgi, frakturbehandling och hältdiagnostik. Hon deltar regelbundet i internationella kurser och konferenser inom kirurgi.

Mette tog sin veterinärexamen i Köpenhamn 2001 och är svensk speciallist i hunden och kattens sjukdomar. Under åren 2001-2012 jobbade Mette på Djursjukhuset i Malmö och efterföljande har hon jobbat på Öresunds Veterinärklinik Malmö.

Karin Flauensgaard  Karins specialområden är mjukdelskirurgi, ortopedi och radiologi. Karin Flauensgaard tog sin veterinärexamen på KVL i Köpenhamn 1977 (dansk dyrlæge) och svensk veterinär-legitimation 1980 samt smådjursspecialistexamen 1994. Hon arbetade på Svenborg Dyreklinik i Danmark 1977-1979 och på Djursjukhus i Kalifornien (Mission San Jose´) jan - juni 1980. Under åren 1980-2008 har hon arbetat som klinikveterinär på Djursjukhuset i Malmö och var där under en period ansvarig för operationsavdelningen. Hon har även arbetat som volontär i Thailand nov 2006 och sept-okt 2007, där hon förutom behandling av de vanliga sällskapsdjuren även fått ta hand om elefanter. Hon är fortfarande konsult (via mail) för en frivillig organisation i Chiang Mai som tar hand om hundar. Hon har gått ett mycket stort antal externa kurser och deltagit vid en mängd konferenser världen över, bl.a. inom ortopedi, ledsjukdomar, neurokirurgi.

Karin Flauensgaard

Karins specialområden är mjukdelskirurgi, ortopedi och radiologi.

Karin Flauensgaard tog sin veterinärexamen på KVL i Köpenhamn 1977 (dansk dyrlæge) och svensk veterinär-legitimation 1980 samt smådjursspecialistexamen 1994. Hon arbetade på Svenborg Dyreklinik i Danmark 1977-1979 och på Djursjukhus i Kalifornien (Mission San Jose´) jan - juni 1980. Under åren 1980-2008 har hon arbetat som klinikveterinär på Djursjukhuset i Malmö och var där under en period ansvarig för operationsavdelningen.

Hon har även arbetat som volontär i Thailand nov 2006 och sept-okt 2007, där hon förutom behandling av de vanliga sällskapsdjuren även fått ta hand om elefanter. Hon är fortfarande konsult (via mail) för en frivillig organisation i Chiang Mai som tar hand om hundar.

Hon har gått ett mycket stort antal externa kurser och deltagit vid en mängd konferenser världen över, bl.a. inom ortopedi, ledsjukdomar, neurokirurgi.

Merete Koch Karlshöj  Merete har specialintresse inom kirurgi och ortopedi (ledernas sjukdomar). Merete Koch Karlshöj tog sin veterinärexamen på Universitetet i Köpenhamn (dansk dyrlæge) 2007. Sedan 2015 har hon specialistkompetens i sjukdomar hos hund och katt. De första månaderna efter veterinärexamen vikarierade Merete på en smådjursklinik i Skåne. Från 2007 till 2014 jobbade hon som klinikveterinär på Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg, smådjursavdelningen. Sedan 2014 är hon klinikveterinär här på Veterinärgruppen i Tygelsjö. Merete har gått ett antal externa utbildningar inom, mjukdelskirurgi, röntgendiagnostik, gastroenterologi (mag och tarm sjukdomar), odontologi (tandsjukdomar), hjärtsjukdomar och artros (led).

Merete Koch Karlshöj

Merete har specialintresse inom kirurgi och ortopedi (ledernas sjukdomar).

Merete Koch Karlshöj tog sin veterinärexamen på Universitetet i Köpenhamn (dansk dyrlæge) 2007. Sedan 2015 har hon specialistkompetens i sjukdomar hos hund och katt.

De första månaderna efter veterinärexamen vikarierade Merete på en smådjursklinik i Skåne. Från 2007 till 2014 jobbade hon som klinikveterinär på Evidensia Specialistdjursjukhuset i Helsingborg, smådjursavdelningen. Sedan 2014 är hon klinikveterinär här på Veterinärgruppen i Tygelsjö.

Merete har gått ett antal externa utbildningar inom, mjukdelskirurgi, röntgendiagnostik, gastroenterologi (mag och tarm sjukdomar), odontologi (tandsjukdomar), hjärtsjukdomar och artros (led).

Adrian Gurban  Leg. vet. Adrian tog sin veterinärexamen på universitetet i Timisoara i Rumänien 2011. Hans specialintresse är kirurgi och ortopedi, så han är en av våra kirurger. Adrian äger Skånes Mitt tillsammans med sin pappa. Vi är glada för att han kommer till oss 1 dag i veckan. På fritiden umgås Adrian med sin familj. Han gillar att vara ute i naturen och på havet tar han gärna en segeltur.

Adrian Gurban

Leg. vet. Adrian tog sin veterinärexamen på universitetet i Timisoara i Rumänien 2011. Hans specialintresse är kirurgi och ortopedi, så han är en av våra kirurger.

Adrian äger Skånes Mitt tillsammans med sin pappa. Vi är glada för att han kommer till oss 1 dag i veckan. På fritiden umgås Adrian med sin familj. Han gillar att vara ute i naturen och på havet tar han gärna en segeltur.

Erik Påhlsson  Erik började jobba hos oss som veterinär hösten 2019, men har innan dess jobbat som sköterska hos oss på somrarna. Han gick veterinärutbildningen i Warszawa och tog sin examen i början av 2019. Efter examen började han sin karriär som distriktsveterinär i Norrland, mer precist i Kalix. Där hjälpte han allt från små hamstrar till stora kor. Efter det jobbade han på djursjukhuset i Helsingborg.  När Erik inte jobbar så spenderas tiden med kameran i högsta hugg eller på frisbeegolfbanan.

Erik Påhlsson

Erik började jobba hos oss som veterinär hösten 2019, men har innan dess jobbat som sköterska hos oss på somrarna. Han gick veterinärutbildningen i Warszawa och tog sin examen i början av 2019. Efter examen började han sin karriär som distriktsveterinär i Norrland, mer precist i Kalix. Där hjälpte han allt från små hamstrar till stora kor. Efter det jobbade han på djursjukhuset i Helsingborg.

När Erik inte jobbar så spenderas tiden med kameran i högsta hugg eller på frisbeegolfbanan.

Djursjukskötare

Irene Fridlund  Irene började på Djursjukhuset Malmö 1988. Där började hon jobba på polikliniken för att sen jobba på vårdavdelningen och receptionen. 1998 började Irene på operationsavdelningen där hennes största intresse ligger. Hos oss jobbar Irene på operationsavdelningen och är en väldigt duktig narkossköterska. Irene tycker om arkeologiska utgrävningar, ta hand om alla djuren på gården och fördjupa sig i lerans värld.

Irene Fridlund

Irene började på Djursjukhuset Malmö 1988. Där började hon jobba på polikliniken för att sen jobba på vårdavdelningen och receptionen. 1998 började Irene på operationsavdelningen där hennes största intresse ligger. Hos oss jobbar Irene på operationsavdelningen och är en väldigt duktig narkossköterska.

Irene tycker om arkeologiska utgrävningar, ta hand om alla djuren på gården och fördjupa sig i lerans värld.

Alessandra Ricci  Började jobba hos oss på Veterinärgruppen i maj 2015 som sommarvikarie, men blev snabbt ovärderlig. Alessandra utbilda sig till ”veterinärassistent med administration och röntgenkompetens” 2013-2014 i Svalöv. Hon gjorde praktik hos DV i Röstånga. Sedan början av 2019 jobbar hon som Djurvårdare nivå 3. Alessandra jobbar på vår poliklinik och har ett naturligt lugn, som smittar av sig på djuren. Alessandra bor i Limhamn med sin sambo och katt. Hon är uppväxt på gård och gillar att rida.

Alessandra Ricci

Började jobba hos oss på Veterinärgruppen i maj 2015 som sommarvikarie, men blev snabbt ovärderlig.

Alessandra utbilda sig till ”veterinärassistent med administration och röntgenkompetens” 2013-2014 i Svalöv. Hon gjorde praktik hos DV i Röstånga. Sedan början av 2019 jobbar hon som Djurvårdare nivå 3. Alessandra jobbar på vår poliklinik och har ett naturligt lugn, som smittar av sig på djuren. Alessandra bor i Limhamn med sin sambo och katt. Hon är uppväxt på gård och gillar att rida.

Pia Olander  Pia började på Djursjukhuset Malmö 1979. Där jobbade hon på vårdavdelningen. Pia jobbar ute på vår poliklinik och har en stor kunskap om allt från djurens sjukdomar, vården av dem och läkemedel. Pia tycker om att rida och sköta gården på fritiden och åker mer än gärna på fisketur med mannen.

Pia Olander

Pia började på Djursjukhuset Malmö 1979. Där jobbade hon på vårdavdelningen. Pia jobbar ute på vår poliklinik och har en stor kunskap om allt från djurens sjukdomar, vården av dem och läkemedel.

Pia tycker om att rida och sköta gården på fritiden och åker mer än gärna på fisketur med mannen.

Martina Billing  Martina utbildade sig 2010-2013 på Djursjukskötarprogrammet SLU i Skara. Hon sommarjobbade hos oss under sin utbildning och efter examen började Martina jobba hos oss både på poliklinken och operation. Martina har sårvård, hygien och narkos som specialintresse. Martina tycker om att resa och gör det gärna så mycket hon hinner. Hon gillar även att rida och mysa med hunden.

Martina Billing

Martina utbildade sig 2010-2013 på Djursjukskötarprogrammet SLU i Skara. Hon sommarjobbade hos oss under sin utbildning och efter examen började Martina jobba hos oss både på poliklinken och operation. Martina har sårvård, hygien och narkos som specialintresse.

Martina tycker om att resa och gör det gärna så mycket hon hinner. Hon gillar även att rida och mysa med hunden.

Petra Lienau  Petra började 2002 sommarjobba på Gylle smådjursklinik. Hon har även gjort 6 månaders praktik hos NäsetVeterinären och jobbat lite hos Veterinärerna på Bruksgården, tills hon började jobba hos oss 2009. Petras specialintresse är tänder, röntgen och narkos. Hon har också ett brinnande intresse för problemhundar. Petra spenderar sin mesta fritid på stranden eller i skogen med hundarna. Hon tycker även om att umgås med vänner och njuta i solen.

Petra Lienau

Petra började 2002 sommarjobba på Gylle smådjursklinik. Hon har även gjort 6 månaders praktik hos NäsetVeterinären och jobbat lite hos Veterinärerna på Bruksgården, tills hon började jobba hos oss 2009. Petras specialintresse är tänder, röntgen och narkos. Hon har också ett brinnande intresse för problemhundar.

Petra spenderar sin mesta fritid på stranden eller i skogen med hundarna. Hon tycker även om att umgås med vänner och njuta i solen.

Sarah Ringström  Sarah började 2001 som praktikant och sen extrajobbare på Djursjukhuset Malmö. 2003-2005 utbildade hon sig på Djursjukvårdarprogrammet SLU i Skara och efter det jobbade hon på Djursjukhuset Malmö. Sarah jobbar ute på vår poliklink och har röntgen och lab som specialintresse. Sarah älskar att vara på resande fot. Sol och bad är den absoluta favoritsemestern. En och annan shoppingrunda tycker inte Sarah är helt fel heller.

Sarah Ringström

Sarah började 2001 som praktikant och sen extrajobbare på Djursjukhuset Malmö. 2003-2005 utbildade hon sig på Djursjukvårdarprogrammet SLU i Skara och efter det jobbade hon på Djursjukhuset Malmö. Sarah jobbar ute på vår poliklink och har röntgen och lab som specialintresse.

Sarah älskar att vara på resande fot. Sol och bad är den absoluta favoritsemestern. En och annan shoppingrunda tycker inte Sarah är helt fel heller.

Cecilia Juvin  Cecilia utbildade sig på Djursjukvårdarprogrammet SLU i Skara år 2004-2006. Under studietiden började Cecilia jobba på Lunds djursjukhus och stannade kvar där efter hennes examen till 2009. Efter det blev det Landskrona smådjursklinik 2009-2011 och sedan Erikslust veterinärklinik 2011-2019. Hon är en mycket erfaren och duktig sköterska som vi är glada över att ha hos oss. Cecilia jobbar på polikliniken och hennes specialintresse är bilddiagnostik. Cecilia är gift och har en liten dotter. På fritiden blir det därför mycket bus och mys med familjen. Soliga dagar spenderas på stranden eller i skogen, helst på hästryggen.

Cecilia Juvin

Cecilia utbildade sig på Djursjukvårdarprogrammet SLU i Skara år 2004-2006. Under studietiden började Cecilia jobba på Lunds djursjukhus och stannade kvar där efter hennes examen till 2009. Efter det blev det Landskrona smådjursklinik 2009-2011 och sedan Erikslust veterinärklinik 2011-2019. Hon är en mycket erfaren och duktig sköterska som vi är glada över att ha hos oss. Cecilia jobbar på polikliniken och hennes specialintresse är bilddiagnostik.

Cecilia är gift och har en liten dotter. På fritiden blir det därför mycket bus och mys med familjen. Soliga dagar spenderas på stranden eller i skogen, helst på hästryggen.